Autentificare

Înregistrare

Placinta cu mere, reteta bunicii

Placinta-cu-mere-si-aluat-fraged

Mod de preparare placinta cu mere

Framantam  cu mana si punem intr-un bol faina si untul, amestecam si apoi punem si  celalalte ingrediente. Le framantam rapi, pana se incorporeaza totul. Aluatul fraged nu trebuie framantat indelung pentru ca, dupa coacere, devine tare.

Dupa ce am framantat aluatul  il impartim in 2 portii, una usor mai mare decat cealalta (foaia de jos), le punem in folie transparenta si la lasam in frigider o ora.

Intre timp pregatim umblutura. Spalam bine merele, le curatam de coaja apoi le dam pe razatoarea mare. Nucile le prajim  un pic, intr-o tigaie,  apoi le bagam intr-o bunga si le maruntim cu facaletul. Merele impreuna cu zaharul si scortisoara le punem la calit intr-o craticioara si mestecam continuu la foc mic, cat sa devina un pic caramel. La final adaugam si nucile maruntite si coaja de lamaie, mai amestecam un pic si dam la o parte.

Intre timp incalzim cuptorul la 170 de grade celsius.

Scoatem  bucata de aluat mai mare din frigider si o intindem pe foaia de copt direct, fara faina. Se intinde sa fie atat de mare incat sa ajunga si pe marginile tavei. Se muta aluatul cu hartie cu tot in tava si se inteapa bine cu furculita (ca sa nu faca basici la copt).

Deasupra foii de aluat punem preparatul cu mere si se niveleaza. Se scoate blatul celalalt si se intinde tot pe o foaie de copt. Se ia apoi cu sucitorul (invelim sucitorul in aluat usor) si se aseaza peste mere. Se niveleaza usor, chiar cu sucitoarea, apoi se gaureste cu furculita.  Blatul de deasupra il ungem cu un galbenus.

Placinta cu mere se coace la 170°C timp de 50 de minute. Cand este gata se pudreaza cu zahar si se portioneaza. Se serveste rece.

Savurare placuta!