Cum se face porc cu varza acra la cuptor
Carnea de porc portionata in felii groase de cca 2-3 cm ( pentru a se gati mai bine ) se va praji intr-o tigaie de teflon ( cat isi va schimba culoare ) cu uleiul vegetal incins, cate 3-4 minute pe fiecare parte, apoi scoasa pe un platou in asteptare.
In uleiul ramas se va pune la calit ceapa curatate si taiata solzisori, cca 2-3 minute ( pana devine translucida ).
Varza acra ( scos miezul ) se va taia fideluta, apoi pusa peste ceapa calita, amestecandu-se cu o paleta, lasata doar 10-15 minute la inmuiat impreuna cu ceapa.
Intr-un vas Jena pregatit in prealabil, se va transfera varza inmuiata usor, adaugata pasta de tomate + lingurita de zahar, desfacuta cu putina apa, foaia de dafin, boabele de piper, vinul alb sec, iar deasupra se vor aseza feliile de carne de porc.
Vasul Jena se va da in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru cca 35-45 minute ( pana va capata carnea o fata de rumen deasupra si cu o textura suculenta ).
Carnea de porc cu varza acra la cuptor se va servi calda cu mamaliguta si ardei verde semiiute sau murat la otet.
POFTA BUNA !!