Prajitura cu blat pufos si crema de iaurt

Prajitura cu crema de iaurt

Mod de preparare prajitura cu blat pufos si crema de iaurt

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si romul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade ) pentru cca 30 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca.

Dupa ce se raceste, blatul  se taie in 2 parti.

Crema de iaurt:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita.

Branza de vaci, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza cu blenderul vertical pana devine ca o crema fina. Adaugam frisca batuta si amestecam cu mixerul pana crema devine omogena.

Gelatina o topim, pe o baie de aburi. Adaugam cateva linguri din crema de branza si mixam. Rasturnam in castron peste restul de crema de branza si omogenizam.

In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem unul dintre blaturi, apoi crema de iaurt  apoi punem si  cel de-al doilea blat.  Invelim bine in folie si dam la rece pana se intareste crema.

Dupa ce crema s-a intarit, rasturnam prajitura din tava apoi,  o ungem deasupra  cu crema ramasa si preseram deasupra cu ciocolata rasa. O taiem dupa preferinte.

Pofta buna!