Prajitura cu branza de vaci si fructe uscate

Placinta cu branza cu prune uscate

O placinta  foarte buna cu branza si prune. Putem sa folosim prune uscate sau la fel de bine putem sa folosim si prune proaspete, atunci cand acestea se gasesc in piete.

Ingrediente prajitura cu branza de vaci  si fructe uscate

Pentru aluat:
300 g faina alba
1 ou

3 linguri lapte

100 g unt

1 lingurita coaja rasa de lamaie

1/2 lingurita bicarbonat sodiu stins in otet/zeama de lamaie

un praf de sare

Pentru umplutura:

1/2 kg branza de vaci ( grasa )

3 oua

500 ml lapte

1 cescuta gris

150 g zahar

esenta vanilie

150 g  de prune uscate sau mixt fructe uscate ( caise; stafide; merisoare etc.. )+ 50 ml rom ( ptr a se inmuia fructele uscate )

100 g zahar pudra ( ptr pudrat prajitura )