Cum se face prajitura cu branza de vaci si fructe uscate
Intr-un vas se va pune faina alba, in mijlocul caruia se va aduga: oul, laptele, zaharul, care au fost amestecate separat in alt bol, amestecandu-se cu o spatula la inceput, apoi untul bucatele ( la temperatura camerei ), amestecandu-se cu mana, pana se vor incorpora si amesteca bine ingredientele, obtinandu-se un aluat bun de lucrat.
Aluatul obtinut, se va lasa la odihnit infasurat intr-o folie alimentara, pana se va pregati umplutura.
Laptele se va pune la incalzit ( pana va da in fiert ) intr-o craticioara, peste care se va pune grisul in ploaie ( avand grija sa fie amestecat cu telul continuu ), amestecandu-se pana se va ingrosa ( ca o smantana mai groasa ).
Intre timp, se vor bate ouale cu zaharul, cu ajutorul unui mixer manual ( pana se vor albi ), apoi adaugata branza de vaci, iar la sfarsit adaugat grisul lingura cu lingura.
Din aluatul rezultat se vor intinde foi, de cca 1 cm grosime, cat dimensiunea unei tavi de aragaz.
Prima foaie de aluat se va pune in tava unsa cu ulei vegetal si tapetata cu faina, peste care se va turna toata umplutura, iar peste se vor pune fructele uscate si maruntite, care au fost tinute in prealabil la moi in rom, urmand cea de-a doua foaie de aluat.
Tava se va da in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru pimele 15 minute, apoi redusa temperatura la 175 grade, pana se va coace prajitura ( sa faca o crusta aurie ), cca 35-40 minute.
Prajitura cu branza de vaci si fructe uscate, se va lasa la racit, apoi pudrata cu zahar pudra si portionata ( dupa cum se va dori ).
SAVOARE PLACUTA !!!