Prajitura cu cartof cu frisca sau inghetata

Prajituri din cartof cu frisca sau inghetata

Cum se face prajitura cu cartof

Cartoful alb se va curata de coaja, taiat in cubulete, pus la fiert ( cat va fi acoperit cu apa ), pentru cca 15 minute, apoi scoase cubuletele de cartof fiert intr-un castron, pasate cu o furculita (nu mixate), obtinandu-se un piure.

Intre timp in robotul de bucatarie se va pune untul impreuna cu zaharul la mixat pana se va obtine o spuma- crema de unt (zaharul sa fie bine topit), cca 10-15 minute.

Ouale intregi se vor adauga pe rand, unul cate unul, apoi esenta de vanilie, cartoful facut piure, smantana ( aceasta va ajuta aluatul sa devina mai pufos si aerat), faina in ploaie amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, mixandu-se totul la o treapta mai joasa  pana la incorporare completa, obtinandu-se un aluat omogen.

Intr-o forma rotunda sau patrata 20/20 cm unsa bine cu unt, se va turna aluatul, apoi  data forma in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru cca 45-50 minute ( testul cu scobitoarea ).

Prajitura cu cartof dupa coacere se va lasa la racit in forma cca 10 minute, apoi scoasa pe un gratar la o racire completa si portionata dupa imaginatie, servita cu 1-2 linguri de frisca  sau inghetata de vanilie.

POFTA BUNA !!