Cum se face prajitura cu cartof
Cartoful alb se va curata de coaja, taiat in cubulete, pus la fiert ( cat va fi acoperit cu apa ), pentru cca 15 minute, apoi scoase cubuletele de cartof fiert intr-un castron, pasate cu o furculita (nu mixate), obtinandu-se un piure.
Intre timp in robotul de bucatarie se va pune untul impreuna cu zaharul la mixat pana se va obtine o spuma- crema de unt (zaharul sa fie bine topit), cca 10-15 minute.
Ouale intregi se vor adauga pe rand, unul cate unul, apoi esenta de vanilie, cartoful facut piure, smantana ( aceasta va ajuta aluatul sa devina mai pufos si aerat), faina in ploaie amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, mixandu-se totul la o treapta mai joasa pana la incorporare completa, obtinandu-se un aluat omogen.
Intr-o forma rotunda sau patrata 20/20 cm unsa bine cu unt, se va turna aluatul, apoi data forma in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru cca 45-50 minute ( testul cu scobitoarea ).
Prajitura cu cartof dupa coacere se va lasa la racit in forma cca 10 minute, apoi scoasa pe un gratar la o racire completa si portionata dupa imaginatie, servita cu 1-2 linguri de frisca sau inghetata de vanilie.
POFTA BUNA !!