Din punctul meu de vedere, aceasta prajitura turnata cu dovleac este varianta mai simpla si mai rapida a placintei cu dovleac facuta cu foi de casa. In functie de cat de mult dovleac doriti sa fie la mijloc mai puteti sa adaugati la cantitatea de dovleac. De asemenea, puteti sa inlocuiti dovleacul cu mere, gutui sau budinca de vanilie, o sa fie la fel de delicioasa.
Ingrediente prajitura cu dovleac “turnata”
Masura cescutei va fi de 150 ml
1-2 felii dovleac de placinta ( in functie de marime )
4 oua
2 cesti zahar tos pudra
1 cescuta ulei vegetal
2 cescute cu lapte
1 lingura rasa coaja lamaie
50 g nuca macinata/maruntita
un praf scortisoara ( 1/2 lingurita )
1 praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
100-150 g faina alba, mai mult sau mai putin ( sa fie un aluat ca de chec )
50 g zahar pudra ( ptr pudrat prajitura )
1/2 lamaie ( zeama, ptr stropit dovleacul )
un praf de sare