Prajitura cu dovleac “turnata”

prajitura turnata cu dovleac si nuci

Cum se face prajitura cu dovleac “turnata”

Pentru inceput, se va pregati dovleacul de placinta: curatat de coaja si ras pe razatoarea cu ochiuri mari, stropit cu zeama de lamaie si presarat cu zahar tos pudra, apoi lasat in asteptare intr-un bol.

Cu robotul de bucatarie/mixer manual se vor mixa  ouale intregi cu zaharul tos pudra,  pana devine o spuma-crema.

In aceasta spuma-crema de oua se vor adauga: laptele,  coaja de lamaie, praful de sare, mixandu-se in continuare, cca 3-4 minute.

Faina alba amestecata si cernuta impreuna cu praful de copt, se va dauga treptat in compozitie ( renuntandu-se la mixer ), amestecandu-se cu miscari de sus in jos cu ajutorul unei spatule, pana se va obtine un aluat fin ca de chec, fara cocoloase de faina.

Intr-o tava patrata de 30/30 cm, unsa cu ulei vegetal si tapetata cu hartie de copt se va turna jumatate din aluatul obtinut, apoi imprastiat dovlecul crud, ras  pe care l-am calit un pic, pentru a nu mai ramane zeama.

Miezul de nuca macinat/maruntit,  praful de scortisoara si zahar vanilat ( 2-3 pliculete), se va amesteca cu restul de aluat si  apoi il vom presara cu mana deasupra dovleacului, faramitand cu mana sau folosind o razatoare mare. Dupa ce am acoperit dovleacul uniform cu coca cu nuca vom da forma in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 40-45 minute ( fiind o prajitura cu ingrediente umede, se va testa mijlocul cu o scobitoare ).

Set 5 cutite si aparat de decojit fructe si legume

Dupa coacere, prajitura se va pudra cu zahar pudra, iar dupa racire se va scoate pe un gratar/bat de lemn si portionata dupa imaginatie.

SAVOARE PLACUTA !!