Aceasta prajitura se face de obicei cu lamai Meyer.Lamaile Meyer sunt un soi obtinut din incrucisarea lamailor cu mandarine/portocale. Sunt un pic mai dulci si mai putin acide decat lamaile clasice, avand si o usoara aroma de mandarina. Coaja este mai subtire si mai fina, iar cand sunt coapte are o tenta portocalie. Coaja miroase a lamaie, portocala si usoare note de iasomie. Dar, daca nu gasiti acum lamai Meyer, nu este nici o problema, puteti sa folositi lamai normale. Este foarte buna, o sa va placa cu siguranta!
Ingrediente pentru prajitura cu lamaie
Pentru aluat:
180 g faina,
1 pliculet praf de copt,
60 g unt,
200 g zahar,
1 ou,
coaja rasa de la o lamaie,
250 ml lapte de cocos,
Sirop de lamaie:
250 ml zeama de lamaie(in jur de 4 lamai, mari),
180 g zahar brun(din trestie de zahar),
250 ml apa,
60 g unt,