Cum se face prajitura cu morcovi cu glazura de branza
Intr-un castron se vor amesteca mai intai ingredientele uscate: faina alba, praful de copt,bicarbonatul de sodiu, praful de scortisoara, ghimbir, nucsoara, apoi lasat la o parte pana la folosire.
Separt in alt bol se vor bate ingredientele umede: ouale intregi cu un mixer impreuna cu: zaharul tos pudra, uleiul vegetal, praful de sare, esenta de vanilie, pana la combinarea completa al ingredientelor ( zaharul sa fie bine topit ).
Morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri mici, se vor adauga peste ingredientele umede, incorporandu-se usor cu o spatula, urmand a se transfera amestecul peste ingredientele uscate ( amestecandu-se usor cu o spatula cu miscari de jos in sus, ca la chec ).
Intr-o tava patrata 30/30 cm tapetata cu hartie de copt se va transfera aluatul obtinut, apoi data tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 40-45 minute ( deoarece este un aluat umed, coacerea fiind mai lenta, iar testul se va face cu o scobitoare care se va introduce in mijlocul prajiturii, iar daca va iesi curat, prajitura va avea un interior bine copt ).
Dupa coacere, prajitura cu morcov se va scoate pe un gratar ( impreuna cu hartia de copt ) si lasata la racit, apoi pusa pe un platou patrat ( cat dimensiunea prajiturii ) si glazurata intr-un strat neted cu glazura de branza obtinuta in prealabil.
Prajitura cu morcov si glazura de branza se va da la rece in frigider, apoi portionata in patrate potrivite si servite ca un desert dupa o masa de pranz de duminica cu prietenii.
SAVURARE PLACUTA !!