Ingrediente prajitura de post cu cartofi si gem
200 g carofi albi fierti ( 3-4 buc )
500 g faina alba
1 cana zahar tos pudra ( 1 cana de ceai obisnuita )
200 g nuca macinata
1 pachet margarina Unirea ( topita usor pe foc moale intr-o craticioara )
1 1/2 borcan gem ( la alegere de orice fel )
1 lingurita bicarbonat de sodiu ( stins cu otet/zeama lamaie )
1 praf copt
2 linguri cacao
Zahar pudra ( ptr pudrat prajitura )
un praf de sare
Pentru glazura de ciocolata la rece ( optional )
200 g zahar pudra
2 linguri cacao
2 linguri ulei vegetal
2 linguri apa clocotita
Cum se face glazura de ciocolata la rece
Intr-un bol adanc se va pune: zaharul tos pudra, cacao si uleiul vegetal, amestecandu-se cu mixerul pana se va obtine o pasta fluida care se va intinde imediat pe prajitura racita, nivelindu-se cu o spatula.