Prajitura de post cu cartofi si gem

Prajitura de post cu blat de cartofi si gem

 

Ingrediente prajitura de post cu cartofi si gem

200 g carofi albi fierti ( 3-4 buc )

500 g faina alba

1 cana zahar tos pudra ( 1 cana de ceai obisnuita )

200 g  nuca macinata

1 pachet margarina Unirea  ( topita usor pe foc moale intr-o craticioara )

1 1/2 borcan gem ( la alegere de orice fel )

1 lingurita bicarbonat de sodiu ( stins cu otet/zeama lamaie )

1 praf copt

2 linguri cacao

Zahar pudra ( ptr pudrat prajitura )

un praf de sare

Pentru glazura de ciocolata la rece ( optional )

200 g zahar pudra

2 linguri cacao

2 linguri ulei vegetal

2 linguri apa clocotita
Cum se face glazura de ciocolata la rece
Intr-un bol adanc se va pune: zaharul tos pudra, cacao si uleiul vegetal, amestecandu-se cu mixerul pana se va obtine o pasta fluida care se va intinde imediat pe prajitura racita, nivelindu-se cu o spatula.