Pui cu curry si ardei “piscatori”

Mancare indiana pui cu curry

In fiecare zi gatim pentru familie, care se pregatesc doar sa manance, iar noi gospodinele suntem incantate cand auzim acea vorba ” ne-ai pus jos ” si in seara asta cu cina asta gustoasa.

Vom gati un piept de pui, in stil asiatic, incat  dam ocazia sa simtim bucataria indiana si in casa noastra, macar din cand in cand,  umblam putin mai mult in bugetul familiei…. dar sigur se va merita!…., o mancare cu o culoare vie de rosu-portocaliu cu accente verzi ( ardei si coriandru ).

Variante de a gati si a folosi ingrediente si condimente pentru pui cu curry sunt numeroase, dar s-a ales o reteta simpla cu un timp minim de gatire.

Ingrediente pui cu curry si ardei “piscatori”

1 piept de pui ( cca 450 g )

1 ceapa

10 ardei verzi putin picanti ( se gasesc in supermarket, sub denumire de peperoni )

400 ml lapte de cocos

2 linguri curry praf +2 frunze proaspete

1 lingura masala ( condiment indian, se va gasi in supermarkete mari )

1/2 lingurita chimen ( optional )

10 rosii cherry ( optional… dar va fi mai gustoasa mancare, cu un iz dulce-iute-acrisor )

1 lingurita zahar ( sau miere de albine topita, va taia din intensitatea iutelei de la ardei )

4 linguri ulei de masline

1/2 lamaie ( zeama )

1/2 legatura coriandru

sare ( daca va fi nevoie, dupa gust )

piper

250 g orez basmatic ( pentru garnitura )

lipii naan ( pentru servire ) sau paine proaspata