Incet, incet, vara se instaleaza cu pasi repezi, iar pe tarabele din piata incep sa apara trufandalele ( legume; verdeturi proaspete, direct de la producatorii autohtoni ), lucru benefic pentru organismul nostru de a-i oferi lipsa vitaminelor pierdute in timpul iernii.
Nu ne ramane decat sa dam o tura prin piata si sa ne incarcam cosul cu vitamine: fier; magneziu; potasiu; B-uri; etc…, de aceea ne-am hotarat sa facem o mazare, care bineinteles trebuie sa fie alaturi si de proteine, o bucatica de carnita acolo “aruncata” in cratita si toata familia va fi multumita nu “pedepsita”.
Ingrediente pui cu mazare
1 pui cca 1kg ( doar pulpele si pieptul de pui, restul de pui ( cobie; spinare si aripi ) se pot folosi ptr supa; ciorba )
1 kg mazare proaspata sau congelata
200 g rosii cherry
1 lingurita de zahar ( pentru a taia din aciditatea rosiilor )
1 ceapa
1-2 linguri faina ( pentru a ingrosa sosul format ) optional
1/2 legatura marar
sare, piper