Pui in sos de portocale

Pui in sos de portocale

Cand ne saturam de gatit carne de pui sub forma de gratar; snitele etc.., incepem sa mai tragem cu ochiul si la alte bucatarii, in cazul nostru la cea asiatica ( care are mare cautare in ultima vreme), incercand sa facem ceva usor pentru inceput, accesibil in bucataria de acasa.

Portocale se gasesc pe toate “drumurile” asa ca vom face carne de pui in sos  de portocale, o reteta chinezeasca, iar ca sa fie “tacamul” complet, vom pregati si niste orez fiert ca si garnitura.

Ingrediente pui in sos de portocale

1 piept de pui dezosat (400-450 g )

3 portocale ( zeama, ptr sos )

1 portocala ( pentru decor, felii )

1/2 lamaie ( zeama ) ( ptr sos )

un cub de unt ( ptr sos )

1-2 linguri amidon ( ptr sos )

1 lingura miere de albine topita( ptr sos )

1 lingura sos soia( ptr sos )

1 frunza salvie( ptr sos )

o mana de alune

faina alba ( ptr tavalit puiul)

ulei vegetal( ptr prajit puiul)

sare, piper