Cum se face pui prajit cu sos si orez
Pieptul de pui se va taia in fasii grosier si se va pune intr-o marinata aromata obtinuta din: sos soia; zeama de lamaie; ghimbir ras; sare, piper; ulei masline, miere de albine.
Fasiile de piept de pui se vor pune in marinata si lasate cel putin 45-50 minute ( pentru un gust aromat ).
Intr-o tigaie de teflon se va pune uleiul vegetal unde se vor praji fasiile de piept de pui pe toate partile, scurse bine din marinata, pana se vor rumeni frumos (nu arse, ci sa ramane suculente).
Separat in alta tigaie de teflon se va face un sos din marinata ramasa, 1 lingura de ulei de masline, lasand sa fiarba cca 10 minute. La final adaugam 2 linguri de mustar cu boabe si o mana de patrunjel proaspat tocat si amestecam.
Puiul prajit se va servi cu orez fiert ( sau cartofi natur; piure de cartofi etc.. ) impreuna cu sosul obtinut.
POFTA BUNA !!