Rata cu varza

Varza cu rata la cuptor

Cum se face rata pe varza

Bobocul de rata gata curatat, se va asezona atat in interior cat si exterior cu sare, piper.

Intr-o cratita sau tava patrata cu pereti inalti, unsa cu ulei, se va aseza bobocul de rata, data apoi cratita/tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana cand rata se va rumeni usor ( avand grija sa fie stropita din cand in cand cu grasimea din tava, eventual adaugata si apa, intorcandu-se pe toate partile, pentru a fi cuprinsa de caldura cuptorului  ), cca 30-35 minute.

Intre timp, varza acra/dulce se va taia fideluta si pusa intr-un castron in asteptare ( cat se va gati rata).

Cand rata va fi rumenita pe toate partile, se va adauga varza ( se va aranja in tava, infundandu-se rata in ea ), rosiile curatate de coaja si taiate in felii, boabele de piper, frunza de dafin, cimbru uscat si vinul alb sec.

Cratita/tava se va introduce din nou in cuptorul preincalzit, pana cand varza va fi bine scazuta.

Rata pe varza se va servi calda cu mamaliguta.

POFTA BUNA !!!