Rata umpluta cu orez, ciuperci servita cu sos de portocala

Rata umpluta cu ciuperci si orez

Carnea de rata este, spre deosebire de orice alta carne, suculenta si delicata, folosit indeosebi pieptul de rata si ficatul in restaurantele de lux.

In bucatariile de acasa, carnea de rata nu se gateste des, considerandu-se mult prea grea de digerat, insa gatita cu multa pasiune, umpluta cu un orez lipicios care absorbe din grasimea carnii, poate fi perfecta  pe masa de sarbatorile de iarna.

Ingrediente rata umpluta cu orez, ciuperci pe pat de felii de portocale

1 rata de 1,5 kg ( cumparata din supermarket, vor fi mult mai fragede )

sare, piper ( asezonat rata )

Pentru umplutura

150 g orez  ( bob rotund )

5-6 buc  ciuperci proaspete

1/2 lingurita seminte chimen

1 cana apa ( ptr fiert orez )

2 linguri ulei vegetal ( ptr calit: seminte chimen, orez si ciuperci )

1 morcov

sare, piper

1 portocala ( felii ptr decor )

 

Pentru sos de portocale

3 portocale

1 lingura amidon

1 lingura miere de albine

1 lingurita otet balsamic

1 lingura coniac ( optional )

1 lingurita coaja rasa de portocala

un cub de unt