Rosii umplute cu ciuperci si branza

Rosii umplute cu ciuperci si branza

Cum se fac rosii umplute cu ciuperci si branza

Rosiile se vor spala, sterge cu un prosop absorbant de bucatarie, apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit li se va taia capacelul de deasupra, urmand a fi scobite cu o lingurita pentru a li se scoate miezul.

Pe un gratar, rosiile scobite se vor pune cu gura in jos pentru a se scurge zeama.

Ciupercile  curatate de pielita ( optional ),  se vor toca marunt (cubulete).

Ceapa curatata si tocata marunt se va pune la calit intr-o tigaie de teflon cu ulei incins ( cat va deveni trenslucida ), apoi adaugate ciupecile maruntite si lasate la calit pana se va evapora din lichidul lasat de ciuperci.

Usturoiul se va adauga taiat in feliute in timpul fierberii ( pentru a se impregna aroma acestuia in ingrediente ).

Dupa calire, compozitia se va lasa la racit,  adaugandu-se mararul tocat fin, amestecandu-se usor cu o spatula.

Rosiile scurse se vor umple cu compozitia obtinuta, apoi asezate intr-un vas termorezistent uns cu ulei vegetal, acoperindu-se cu cascaval ras  fiecare rosie ), dat apoi vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25-30 minute ( cat se va topi cascavalul si rosiile putin inmuiate ).

Rosiile umplute cu ciuperci se vor servi calde.

POFTA BUNA !!