Rosii umplute in sos

rosii umplute

Mod de preparare rosii umplute

Spalam rosiile, le taiem capacelul  si scoatem miezul. Le lasam un pic sa se scurga cu  gura in jos. Spalam si curatam usturoiul, ceapa, iar apoi le taiem marunt.

Cratita mica de 2.5 l

Intr-o tigaie punem uleiul de masline la incins, adaugam ceapa, usturoiul si  carnea de vita tocata. Dupa ce carnea si ceapa s-au calit un pic adaugam apa calduţa. Dupa ce a fiert,  vom pune 3 linguri de bulion si ardeii capia taiati marunt.Se lasa la foc, pana carnea este bine facuta si se condimenteaza cu sare si piper.
Vom umple rosiile cu carne, vom pune „palariute” din  felii de rosii taiate rotund si vom baga rosiile  incuptorul incalzit, intr-un vas de jena, pana se rumenesc putin cca 15 minute la foc mijlociu.

Tigaie dimensiune mare 24 cm

Intre timp, vom pregati un sos din sucul de rosii, lingurita de zahar si busuiocul taiat marunt. Daca ni-se pare prea gros adaugam un pic de apa sau smantana. La final adaugam un pic de sare si fierbem sosul intr-un ibric.  Dupa ce rosiile s-au rumenit, se scot din cuptor rosiile si  turnam sosul peste rosii. Am decorat cu un pic de oregano verde si avem o mancare proaspata si sanatoasa.

Va dorim, pofta buna!

sursa foto : Unsplash