Cum se fac rulouri de salau/cod cu salata de telina cu mere
Fileurile de salau/cod, se vor bate usor cu lama unui cutit lat, asezonate cu un praf de sare si piper in ploaie, apoi rulate si prinse cu scobitori, lasate in asteptare pe un platou.
Intr-o olita cu apa clocotita ( cca 1,5 l ) si un praf de sare, se va pune ceapa curatata de foi ( intreaga si crestata putin ), morcovul curatat si taiat rondele si laptele ( cu rol de a pastra culoarea alba a pestelui si de a da un gust mai bun ).
Dupa ce legumele au fiert, se vor scoate din zeama in care au fiert, cu ajutorul unei palete cu gauri intr-o strecuratoare.
Rulourile de peste pregatite in prealabil, se vor pune in olita cu zeama fiarta, pentru un clocot-doua, cca 1 minut, lasate apoi la racit pana la folosire in zeama.
Telina si merele, se vor curata de coaja, taiate in fasii foarte subtiri ( julien ) pe un blat de lucru, urmand a fi transferate intr-un bol peste care se va pune maioneza si dressingul obtinut din: uleiul de masline, zeama de la 1/2 lamaie, sare si piper dupa gust, amestecat usor salata cu doua spatule.
Cu aceasta salata de telina cu mere, se vor umple rulourile de salau/cod sau se va aseza ca un postament pe un platou si vom aseza rulourile de salau/cod fierte si scurse, ornandu-se cu rondele de morcov fiert.
POFTA BUNA !!