Cum se face salata asiatica de rosii si castraveti
Rosiile si castravetii se vor spala, usca cu un prosop absorbant de bucatarie, apoi taiate in feliute mici ( rosiile ) respectiv in rondele subtiri (castravetii ), pe rand, pe un blat de lucru ( zeama lasata de la rosii se va folosi la salata ) si adaugate intr-un bol.
Separat se va face un dressing, care se va adauga peste legumele pregatite, amestecandu-se usor, apoi consumata salata ca si o garnitura la orice fel de mancare avem pofta ( la alegere…ptr fripturi; cartofi pai etc.. )
Intr-o tigaie pe care am uns-o cu un pic de ulei sau unt, punem parmezanul ras pana acoperim toata suprafata tigaii. Lasam sa se topeasca parmezanul cca 1-2 minute astfel incat parmezanul sa se topeasca si sa il putem lua cu o paleta. Il luam si il punem intr-un vas adanc, astfel incat sa se formeze ca un cosulet. Punem salata in acest cosulet si servim.
Optional, dupa preferinta, la aceasta salata asiatica de rosii si castraveti, se pot folosi oua fierte tari taiate in feliute grosier sau un pic de mustar dulce.
POFTA BUNA !!!