Salata de conopida cu maioneza

Conopida este foarte buna, insa multa lume se plange ca nu are gust, sau are un gust neplacut. Asa ca o ascundem printre multe alte alimente.

Vom face astazi insa o salata de conopida in care aceasta este ingredientul principal. Si ne vom folosi de un sos de maioneza ca sa ii dam gustul dorit. Va fi o maioneza fara oua, asa ca o poti consuma si in timpul postului.

Ingrediente pentru salata de conopida

1 conopida de marime medie,
2-3 linguri de maioneza de post,
2-3 catei de usturoi,
2 castraveti murati
1 legatura de patrunjel,
sare, piper,

Cum se face salata de conopida

Se spala bine conopida, se desface bucati si se pune la fiert in apa cu sare. Se tine in jur de 10 minute, ca sa isi pastreze consistenta.

Se scurge si se lasa sa se raceasca.

Se face in casa o maioneza de post. Noua ne place ca gust si consistenta aceasta maioneza pe baza de cartofi. In plus, este si hranitoare.

Maioneza din cartofi

Se piseaza usturoiul si se amesteca cu maioneza. Se taie castravetii si se adauga si ei.

Conopida, se taie marunt, se adauga maioneza cu usturoiul pisat si se potriveste de sare si piper. Se adauga la final patrunjelul tocat.

Sursa foto