Cum se face salata de dovlecei cu maioneza
Dovleceii tineri se vor curata de coaja sau lasa cu coaja, dupa preferinta, taiati in felii grosier si pusi la fiert intr-o olita mica cu un praf de sare, cca 5-8 minute ( nu prea mult deoarece nu dorim dovlecei terciuiti, ci al-dente ).
Odata fierti, dovleceii se vor transfera intr-o strecuratoare la racit si scurs bine ( eventual se vor presa usor cu o paleta, ptr a se elimina surplusul de lichid acumulat in timpul fierbieri ).
In belenderul de bucatarie se vor pune la mixat (4-5 secunde ) impreuna cu uleiul vegetal si praful de sare ( sau se pot pasa cu o furculita la fel de bine ).
Pasta obtinuta dupa mixare se va transfera intr-un bol peste care se va adauga ceapa tocata marunt, maioneza de casa, un praf de sare si zeama de lamaie dupa gust.
Pentru un aspect apetisant la masa, salata de dovlecei cu maioneza se va aranja intr-o salatiera decorata cu jumatati de rosii cherry si rondele de masline negre, apoi servita pe paine prajita la mic dejun sau la o gustare de dupa amiaza.
POFTA BUNA !!!