Salata de fasole boabe si masline

Salata de fasole cu masline

Cum se face salata de fasole boabe si masline

Fasolea boabe spalata sub jet de apa rece se va pune la inmuiat de cu seara sau eventual se poate fierbe imediat intr-o oala minune ( respectandu-se timpul de fierbere pentru aceasta ).

A doua zi se va pune la fiert in apa clocotita cu un praf de sare, un morcov taiat rondele ( ptr gust, adaugat in salata de fasole ( optional ) ), 1/2 frunza dafin, pentru cca 30-35 minute ( dorim o fasole cu bobul intreg ).

Dupa timpul alocat fierberii, fasolea  boabe se va pune la racit si scurs intr-o strecuratoare, urmand a fi transferata intr-un castron pentru salate peste care se va pune ceapa rosie taiata pestisori ( ptr a-i reda o dulceata, ceapa dupa taiere se va freca cu putina sare ), maslinele negre rondele, uleiul de masline ( poate fi si mai mult, dupa gustul fiecaruia ), otetul de mere, praful de chimen ( optional ), sare si piper dupa gust, amestecandu-se totul usor cu o spatula.

Vasul cu salata de fasole se va acoperi cu o folie alimentara si dat la rece in frigider inainte de consum ( pentru a-si lua ingredientele mai bine din arome ).

Salata de fasole boabe si masline se va consuma alaturi de un cos cu paine calda de cuptor, decorata cu frunze proaspete de patrunjel taiate fin.

POFTA BUNA !!