Cum se face salata de fasole verde
Fasolea pastai o vom fierbe cca 10 minute, apa clocotita cu sare, se scurge si o vom pune intr-un vas. Fasolea nu o vom fierbe mai mult, pentru a nu-si piarde cu totul caracterul crocant. Dupa ce am scurs apa, stropim fasolea cat este inca calda cu ulei.
Dupa ce se raceste, adaugam verdeata, mujdeiul de usturoi frecat cu un pic de ulei de masline, rosiile taiate (felii) sarea si piperul (dupa gust).
Amestecam totul si bagam la frigider, pana la servire.
Trucuri si idei
Alegeti o fasole tanara, proaspata, ca sa nu aiba deloc “ate”
Usturoiul il puteti pregati sub forma de mujdei cu maioneza, asa cum este descris aici.
Atunci cand o serviti puteti sa adaugati o lingura de smantana sau de iaurt.
Puteti sa presarati deasupra si cateva seminte de susan sau nuci zdrobite.
Pofta buna!