Salata de icre false

Salata de icre false cu masline

Cum se face salata  de” icre”

Apa se va pune la clocotit intr-un vas adanc ( un ibric cu capacitate de 1 l ), adaugandu-se in ploaie grisul (procedeu similar mamaligutei ), amestecandu-se cu un tel pana la obtinerea unei compozitii semi-solide.

Galbenusurile fierte se vor strivi intr-un castron cu o furculita, amestecate cu branza cu smantana, ceapa rosie tocata fin, zeama de lamaie ( dupa gust ), grisul fiert mixat ( cca 1-2 secunde ) cu putin ulei masline ( 2 linguri ), inainte de amestec cu restul de ingrediente, pana se va obtine o compozitie omogene ( buna de intins pe paine ).

Compozitia astfel omogenizata se va aseza pe un platou dandui-se o forma, decorata cu masline, rosii cherry, frunze de patrunjel si servita rece pe paine prajita.

POFTA BUNA !!