Cum se face salata de varza cu morcov si crema de branza
Pentru inceput se va pregati aproape de blatul de lucru un vas adanc pentru salata, apoi la treaba!!!!.
Varza proaspata bine coapta ( sa aiba o culoare alb-galbuie ), se va curata de frunzele vestede, apoi taiata in doua jumatati, indepartat cotorul ( se va consuma ca atare, continand vitamine ) si taiata grosier, adaugata in vasul din apropiere.
Morcovul curatat de coaja si dat pe razatoarea cu ochiuri mari se va adauga peste varza din vas.
Separat, intr-un bol potrivit se va face un sos din crema de branza: se vor amesteca cu un tel: iaurtul natural, crema de branza, zeama de lamaie dupa gust, uleiul de masline, sarea si piperul, pana se va obtine un sos fluid ( nu gros, eventual se mai poate adauga iaurt ).
Sosul obtinut se va adauga peste varza si morcov, amestecandu-se cu o spatula pana la incorporare totala, apoi servit pe un platou la masa sau acoperit vasul cu o folie alimentara si dat la rece in frigider pana la servire.
POFTA BUNA !!!