Cu putine calorii dar hranitoare, salata italienesca cu rosii a devenit o salata care este destul de des preparata si in bucatariile noastre. Gatita drept fel principal, aperitiv sau garnitura este usor de facut iar, ingredientele pot sa difere in functie de gustul fiecaruia cu o singura conditie sa le respectati pe cele principale: mozzarela, rosii cherry si busoioc.
Ingrediente salata italieneasca de rosii
4-5 rosii
2-3 castraveti cornison
1 legatura ceapa verde
1-2 frunze busuioc proaspat
50 g masline verzi fara samburi
100 g branza mozzarela
2 linguri ulei masline
1-2 linguri zeama lamaie(dupa gust)
sare
piper (optional)
Cum se face salata italieneasca de rosii
Intr-un vas transparent (va avea salata un aspect mult mai placut), se vor pune legumele pregatite pentru salata: rosiile taiate in felii subtiri, castravetii taiati rondele, ceapa taiata in rondele, busuiocul proaspat tocat fin, maslinele desarate in putina apa calduta, apoi scurse.
Un dressing bine cunoscut din: ulei masline, zeama lamaie, sare si piper ( optional ), se va adauga peste salata, amestecandu-se totul usor, cu ajutorul a 2 spatule.
Branza mozzarella, se va rupe in bucati mici (nu se va taia) si pusa deasupra peste salata (sau se poate amesteca in salata).
Salata italieneasca de rosii, se poate consuma ca atare, sau ca si garnitura la orice fel de carne pe gratar sau la cuptor. Noi va sugeram sa o incercati alaturi de un pui cu masline si lamai gatit la cuptor.
Reteta de pulpe de pui cu masline la cuptor
POFTA BUNA !!