Cum se face salata pariziana
Pentru inceput se va pregati un bol incapator, pentru a fi la indemana in momentul pregatiri ingredientelor pentru salata.
Capatina de salata verde, se va desface frunza cu frunza si spalate sub jet de apa rece, apoi puse la zvantat intr-o strecuratoare sau pe prosop absorbant de bucatarie.
Dupa ce s-a zvantat, salata se va rupe in bucati potrivite cu mana ( se va evita taierea cu cutitul, deoarece poate deveni amara ) si adaugata in bol.
Peste salata se vor adauga strugurii taiati in doua( fara samburi ), miezul de nuca intreg, puiul facut la gratar taiat felii urmand dressingul, amestecandu-se usor cu doua furculite.
Salata obtinuta se va transfera pe un platou, apoi se vor pune bucati de branza cu mucegai din belsug.
O astfel de salata in stil parizian, se va servi alaturi de un pahar cu vin Pinot -Noir.
POFTA BUNA !!!