Sangria cu fructe de padure si vin alb

Cand este foarte cald afara un pahar de vin rece, nu foarte tare, este tot ceea ce ne dorim. Dar sa fie si fructat, pentru ca asa ne place vara.

Iar ca sa impacam aceste gusturi vom face un fel de sangria, insa o varianta cu mai putin alcool. O varianta usoara, fara vin rosu si coniac. Vom folosi, in schimb, vin alb si multe fructe de padure. Si cirese, ca sa profitam de faptul ca inca se mai gasesc.

Ingrediente pentru sangria cu vin alb

Ce vin sa alegem? Un Sauvignon Blanc este foarte bun datorita gustului sau fructat.
Mai putem pune si limoncello, ca sa ii dea o nota mai dulce si mai astringenta.
Culoarea roze si mai multa dulceata o putem da din sirop de zmeura. Cum se face in casa siropul puteti afla de aici.
Neaparat adaugam in carafa si multe fructe de padure: zmeura, mure. Sa punem si cirese taiate in doua, fara samburi. Ca tare putin vom mai avea parte de ele.
Cateva frunze de menta sau busuioc vor desavarsi gustul.
Este bine sa le lasati sa se intrepatrunda pentru cateva ore. Si apoi sa le serviti in pahare cu multa gheata.

Video

O alta varianta ar fi sa nu ne mai incurcam cu siropul. Luam din start un vin roze si doar ii adaugam un pic de zahar. Si la fructe mai putem umbla. O varianta foarte des intalnita este sa punem piersici cu fructe de padure. Si ca sa fie si un pic acidulata si sa ne piste pe limba, asa cum ne place, la final stropim totul cu un pic de sampanie. Ca in video de mai jos.

Sursa foto