Postul de vara, cel de Sfanta Maria se tine foarte usor, legume sunt din abundenta, din care se pot pregati cele mai gustoase mancaruri.
Vom face o reteta de sarmale cu hribi ( sau se pot folosi ciuperci conservate, ghebe etc.. ), preluata de la una din manastirile noaste, foarte gustoasa, incercata cu succes si acasa in bucataria noastra, iar daca le mai fierbem si intr-o oala de lut…va asigur ca le veti face si atunci cand nu va fi post.
Hribi, ciuperci care se gasesc in supermarket ( recomandat in mod special de a fi cumparate din supermarket ) in stare uscata( dar puse la moi de cu seara inainte de folosire in putina apa clocotita isi vor capata forma de proaspat culese ).
Ingrediente sarmale cu hribi
1 kg de hribi uscati ( din supermarket )
2 cepe mari
1 morcov potrivit
1 ceasca orez bob rotund ( se leaga mai bine ) 200 g
3 linguri gris ( ptr a se lega mai bine compozitia )
pasta de bulion ( 3 linguri )
500 ml suc de rosii ( ptr sos )
3 linguri ulei vegetal ( ptr calit legume )
cimbru uscat+2 linguri ulei vegetal ( ptr sos )
verdeata ( 1/2 legatura marar+1/2 legatura patunjel )
1 varza acra sau dulce
sare, piper