Somn cu mujdei de usturoi si mamaliga

Somnul este un peste cu carne grasa, fara oase si cu un gust dulce. El are un gust foarte bun daca este servit fiert. Cel mai bine este sa il cumparati direct curatat, taiat in forma de file sau rondele. Somnul este o mancare usoara si foarte potrivita pentru a fi servita copiilor.

Ingrediente pentru somn cu mamaliga

somn,
sare, otet, mujdei de usturoi,
malai

Cum se face somnul cu mamaliga

Puneti la fiert doua oale cu apa cu sare.

Pestele se curata si se pune intr-o oala. Se scoate dupa ce a fiert si carnea este frageda, cam dupa 15 minute. Se scurge.

Malaiul se adauga in ploaie in apa care fierbe in cealalta oala. Se amesteca cu telul pentru a nu face cocoloase si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. In functie de tipul de malai folosit si de cantitate este gata intre 3 si 10 minute.

Cat timp mamaliga si pestele fierb se face mujdeiul de usturoi. El se obtine frecand usturoiul pisat cu ulei si se stinge cu lamaie sau otet. Reteta exacta aici.

Pestele se serveste presarat cu un pic de mujdei de usturoi si alaturi de mamaliga calda.

Trucuri

Pestele poate fi servi si fiert cu legume. Incepeti prin a fierbe legumele: morcov, pastarnac, patrunjel. Cand sunt fierte scoateti legumele si puneti pestele in apa in care au fiert acestea. Le puneti pe farfurie si le adaugati suc de lamaie si un pic de usturoi pisat.

Puteti adauga la fierberea pestelui si o lingura de otet sau de vin.

Video

Aveti mai jos un video in care vi se explica cum se face mamaliga. Este o mancare usoara, dar multa lume se sperie cand o face prima oara. Acest video va poate ajuta sa treceti de primul pas.