Spaghete cu bacon afumat

Spaghete cu bacon, smantana si patrunjel

Cum se fac spaghete cu bacon

Spaghetele se vor pune la fiert intr-o oala inalta cu apa clocotita si un praf de sare, respecatandu-se timpul de fierbere de pe ambalaj ( al-dente ).

Intre timp, baconul afumat  se va taia in bucatele mici, iar ouale se vor bate intr-un bol spuma, apoi se va adauga si smantana, sare si un praf de piper ( optional ), amestecandu-se cu un tel pana la omogenizare.

Spaghetele fierte se vor scurge intr-o strecuratoare,  apoi intr-un vas Jena rotund/dreptunghiular uns cu unt, se vor pune straturi alternative de macaroane, bacon afumat maruntit, cascaval ras/parmezan ras, ultimul strat sa fie de macaroane.

Ouale batute bine cu smantana, se va pune deasupra, apoi dat vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 20 minute.
Spaghetele cu bacon afumat se vor servi fierbinti in farfurii adanci, decorate cu patrunjel proaspat tocat fin.

POFTA BUNA !!