Cum se face somon cu sos de usturoi si lamaie
Intr-o tigaie aderenta/teflon se va pune uleiul la incins, apoi feliile de somon ( se vor aseza la prajit la inceput cu partea carnoasa, nu cu pielea, deoarece se va curba la prajire ), lasate pe fiecare parte la prajit cca 6-8 minute, scoase apoi pe un platou in asteptare.
In continuare in aceeasi cratita se va face sosul: se va pune cubul de unt la topit in grasimea ramasa, apoi smantana care a fost amestecata separat in alt bol cu usturoiul pisat, mararul tocat, coaja de lamaie ( 1 lingura ), zeama de lamaie , faina alba, sarea si piperul, amestecandu-se cu un tel, apoi lasat sa dea intr-un clocot-doua.
Cand sosul s-a ingrosat, se vor adauga fileurile de somon gatite in prealabil, lasand sa fiarba impreuna cca 5-6 minute ( pentru a-si lua din aroma ingredientelor ).
Somonul cu sos de usturoi si lamaie se va servi la masa impreuna cu felii de lamaie si paine proaspata, decorat cu frunze de marar verde.
POFTA BUNA !!