Suc de rosii pentru iarna

Fara indoiala cel mai bun suc de rosii este cel facut in casa pentru ca este dificil spre imposibil sa gasesti unul decent la magazin. Uita-te numai la ce cantitate de zahar au si te vei convinge. Si este neaparat necesar sa faci sau macar sa pui o matusa sa il faca, intrucat il vei folosi tot anul.
Sa faci suc de rosii nu este usor, chiar daca nu faci o cantitate mare, tot iti va lua o jumatate de zi.

Ingrediente pentru suc de rosii

5 kg rosii,
1 kg de ceapa (optional),
100 g zahar (optional),
1 lingura praf de usturoi, condimente( cimbru, cuisoare, foi de dafin, ienibahar),
sare,

Cum se face sucul de rosii

Rosiile se spala si se dau prin masina de tocat speciala, care separa cojile si semintele. Sau se toarna apa clocotita pentru a se inlatura cu usurinta pielita, se desfac in doua se scoate cotorul verde si semintele, se dau apoi prin masina de tocat sau se paseza cu mixerul.

Ceapa se toaca cat mai marunt posibil si se inabusa in ulei, se stinge cu putina apa, se adauga sare dupa gust.

Sucul de la rosii, ceapa calita, condimentele se pun la fiert la foc mic pana se leaga bine. Asta poate sa insemne intre jumatate de ora si o ora, in functie de preferintele tale.

Se pune cald in borcane sau sticle curate si uscate, se pun intr-un loc intunecos, se acopera cu o patura, se lasa pana a doua zi.

Trucuri si idei

Citeste aici cum se sterilizeaza borcanele.

Poti alege orice tip de rosii. Cel mai important este gustul. Si, daca tot te inhami la aceasta munca atunci cauta rosii romanesti, de gradina.

Daca vrei sa sucul tau de rosii sa poata fi o baza pentru orice tip de mancare atuci renunta la ceapa si la zahar. Condimentele le poti pastra, daca iti place mancarea condimentata.

Unele persoane mai pun si cateva linguri de ulei in sucul de rosii, insa mai bine nu faceti asta, din cauza pericolului de botulism.

Daca iti este frica sa nu se strice repede desi de obicei nu se intampla asta si rezista pana la un an in camara, atunci mai poti, dupa ce ai pus sucul in borcane sa le fierbi pe aragaz, in apa, pentru 30 de minute. Si, ca sa fii sigura, sigura, poti adauga si suc de lamaie dupa ce au fiert rosiile, astfel incat sa existe acid care sa previna formarea bacteriilor

Video

Daca intreg procesul vi se pare neclar urmariti video de mai jos pentru a vedea pasii principali pentru cel mai simplu sos de rosii.

Sursa foto