Supa crema de praz cu crutoane si bacon

Supa crema de praz cu crutoane seminte de dovleac si bacon

Cum se face supa crema de praz cu crutoane si bacon

Intr-o oala potrivita ca marime ( in functie de cantitatea gatita ) se va pune la incalzit untul impreuna cu uleiul vegetal ( ptr a nu arde untul ), adaugandu-se ceapa taiata grosier si usturoiul, lasandu-le pana se vor inmuia, urmand cartofii curatati si taiati in cuburi mari, prazul taiat grosier ( atat partea alba si cea verde ), permitandu-le a se gati cca 3-4 minute inainte de a se adauga apa si laptele.

Legumele calite se vor asezona cu sare si piper, apoi adaugata apa si laptele, lasand sa fiarba totul la foc moderat cca 30 minute ( cat legumele se vor inmuia bine ).

Dupa gatire, totul se va transfera in blender cu grija ( cu ajutorul unui polonic ), mixandu-se pana se va obtine o crema,  care transferata in oala se va aduce la punctul de fierbere cca 5-8 minute, dupa care se poate servi fierbinte cu crutoane de paine,  in boluri individuale adaugand si cateva felii de bacon si cateva seminte de dovleac.

POFTA BUNA !!