Cum se face supa crema de praz cu crutoane si bacon
Intr-o oala potrivita ca marime ( in functie de cantitatea gatita ) se va pune la incalzit untul impreuna cu uleiul vegetal ( ptr a nu arde untul ), adaugandu-se ceapa taiata grosier si usturoiul, lasandu-le pana se vor inmuia, urmand cartofii curatati si taiati in cuburi mari, prazul taiat grosier ( atat partea alba si cea verde ), permitandu-le a se gati cca 3-4 minute inainte de a se adauga apa si laptele.
Legumele calite se vor asezona cu sare si piper, apoi adaugata apa si laptele, lasand sa fiarba totul la foc moderat cca 30 minute ( cat legumele se vor inmuia bine ).
Dupa gatire, totul se va transfera in blender cu grija ( cu ajutorul unui polonic ), mixandu-se pana se va obtine o crema, care transferata in oala se va aduce la punctul de fierbere cca 5-8 minute, dupa care se poate servi fierbinte cu crutoane de paine, in boluri individuale adaugand si cateva felii de bacon si cateva seminte de dovleac.
POFTA BUNA !!