Cum se face supa crema de rosii
Intr-o craticioara se va pune uleiul la incalzit, apoi la calit ceapa curatata si taiata marunt, impreuna cu usturoiul zdrobit grosolan cu lama unui cutit, pentru cca 2-3 minute.
Petru o supa crema mai vascoasa, peste ceapa si usturoiul care se vor cali, se va adauga si 1 lingura de faina, amestecandu-se continuu ( ptr a nu se arde ).
Rosiile curate de pielita ( oparite cca 1 minut in apa clocotita ), tocate in cubulete se vor adauga in oala impreuna cu supa de legume/apa.
Oala se va acoperi cu un capac si lasa sa fiarba legumele cca 30-35 minute.
Intr-un vas adanc si incapator se va strecura supa de rosii fiarta cu ajutorul unei strecuratori, apoi pasate legumele ( rosiile, ceapa ), strecurandu-se pulpa, iar semintele inlaturate.
In supa crema de rosii obtinuta se va adauga un cub de unt, pentru o textura catifelata, fina si cremoasa.
Pentru decor si gust se vor adauga frunze proaspete de hasmatuchi, o planta aromata care poate inlocui in supe busuiocul.
Optional, supa crema de rosii se poate servi cu 1-2 linguri de smantana grasa si crutoane de paine prajita in cuptor.
POFTA BUNA !!!