Supa crema de telina

Supa crema de telina decorata cu ulei de masline

Cum se face supa crema de telina

Pentru inceput se va curata radacina de telina, apoi taiata in felii grosier si puse intr-un vas cu apa rece si zeama de la 1/2 lamaie pentru cca 20 minute, apoi folosite.

Separat intr-o oala potrivita ( de cca 1,5 l ) se va pune untul+ uleiul la incalzit, adaugandu-se  la calit pentru cca 2-3 minute, ceapa taiata marunt ( pana devine translucida ), apoi cartofii taiati in cuburi mari, urmand si feliile de radacina de telina.

Totul se va stinge cu laptele si apa calduta, lasand sa fiarba la foc mediu, fara a se acoperi oala cu capac, pentru cca 40-45 minute ( pana  va fi bine fiarta telina, ea fiind mai lemnoasa ).

In timpul fierberii, supa crema de telina se va asezona cu sare, piper.

Dupa fierbere, zeama cu legumele se vor mixa cu un blender de mana sau de bucatarie, pana vor deveni de consistenta unui  piure, apoi adaugata smantana, potrivit de sare, zeama de lamaie dupa gust, apoi transferata inapoi in oala pentru cca 2-3 secunde ( cat se mai incalzeste, sa fie fierbinte ).

Supa crema de telina se va servi fierbinte in boluri individuale, cu crutoane de paine prajite.

POFTA BUNA !!