Cum se face supa de fasole neagra rapida si usoara
Intr-o olita in care s-a incalzit uleiul se va adauga baconul taiat cubulete, la prajit ( pentru a aroma supa de fasole ), urmand a fi adaugata ceapa curatata si taiata marunt, usturoiul taiat feliute subtiri, asezonat totul cu condimentele aromate ( oregano, chimen, foaie dafin, piper caynne macinat si piper negru macinat), amstecandu-se continuu pana va deveni translucida ceapa, cca 5 minute.
Fasolea neagra de la cutie clatita sub jet de apa calduta, se va adauga in oala impreuna cu supa de legume/pui/apa, pasta de tomate ( desfacuta cu putina supa de legume ), lasand sa fiarba cca 20-25 minute ( sa devina aproape de consistenta unei supe creme ).
Aproape de sfarsit, supa de fasole neagra se va gusta si adauga dupa gust sare ( daca va fi neccesar ) si zeama de lamaie
Supa de fasole neagra se va servi fierbinte in boluri individuale, decorata cu rondele de ceapa verde si servita cu 1-2 linguri de smantana.
POFTA BUNA !!!