Supa de rosii cu aroma de menta

supa de rosii

O supa de rosii cu acel gust “ca la mama acasa”, din rosii autohtone, mai ales ca sezonul a inceput, iar noi trebuie sa profitam de orice leguma de sezon.

Aceasta supa se poate consuma si rece din frigider, atunci cand temperaturile de afara depasesc orice limita, profitand astfel de singurul mod natural de a ne hidrata, consumand o supa vitaminizata.

Vom face o supa de rosii altfel de cum stim, cu rosiile coapte in cuptor, cu cateva frunze de menta ( inlocuind busuiocul asa cum eram obisnuiti sa-l folosim )  gustul fiind mult mai bun, chiar daca ne va lua ceva timp de pregatire….,dar se va merita efortul.

Cratita mare de 6.1L

Ingrediente supa de rosii cu aroma de menta

1 kg rosii coapte

5-6 catei usturoi

5-6 hasme ( sau ceapa verde, doar partea alba )

3 linguri ulei de masline

1,5 l apa

frunze de menta (5-6 buc )

100 g parmigiano ras

1 lingura ulei de masline+ un cub de unt ( ptr rantaj )optional

sare, piper