Autentificare

Înregistrare

Tagliatelle carbonara

Tagliatelle carbonara cu carne si mazare

Cum se fac tagliatelle carbonara

Intr-o tigaie de teflon se va pune la incalzit uleiul vegetal , apoi adaugata la calit carnea amestec, amestecand cu o spatula pana se va desface ( sa nu ramana cocoloase ).
Ceapa si usturoiul curate de coaja, taiate marunt se va dauga peste carne, calindu-se impreuna cca 5-8 minute, dupa care se va adauga vinul alb continuandu-se fierberea pana se va gati carnea ( totul se va gati la foc ptrivit ).

Aproape de sfarsit se va adauga smantana de gatit, mazarea apoi asezonat totul dupa gust cu sare, piper si un praf de busuioc/oregano.

Pastele tagliatelle se vor fierbe intre timp intr-o cratita cu apa clocotita si sare, respectandu-se instructiunile de pe ambalaj, dupa care se vor scoate cu o paleta speciala pentru paste si adaugate in tigaie, amestecandu-se cu ingredientele gatite in prealabil ( carne, ceapa si smntana ).

Tagliatelle carbonara se vor servi fierbinti in farfurii adanci individuale cu parmezan ras deasupra.

POFTA BUNA !!