Mod de preparare tarta cu smochine
Taiem untul rece in cubulete si il amestecam cu faina pana cand obtinem o compozitie”sfaramicioasa”.
Adaugam apoi oul, apa si faina si framantam pana totul se incorporeaza totul bine. Infasuram apoi aluatul in folie alimentara si il bagam la frigider timp de 30 de minute.
Intr-un alt vas mixam branza proaspata, pe care am scurs-o bine, pana obtinem o consistenta fina. Adaugam apoi galbenusurile, crema de branza, zaharul si esenta de vanilie.
Scoatem aluatul din frigider si luam o forma de tarta. Intindem o foaie din aluat, pe care o asezam in tava, inclusiv pe margini, si o intepam cu furculita din loc in loc. Punem crema de branza, o nivelam si asezam deasupra felii de smochine. Dam tarta la cuptor 40-50 de minute, pana cand se rumeneste aluatul. Apoi o scoatem si o servim. Putem sa o pudram cu un pic de zahar vanilat, pentru aspect.
Savurare placuta!