Tiramisu din paine prajita

Tiramisu din paine toast

Cum se face tiramisu cu paine prajita

Intr-un  bol se va pune frisca lichida impreuna cu zaharul tos ( pudra ) la mixat pana se va intari, apoi se va adauga si crema mascarpone ( mixata separat cca 1-2 secunde ), incorporandu-se usor cu o spatula de jos in sus in frisca batuta.

Vasul se va da la rece la frigider, cat se va pregati painea toast.

Ouale cu laptele, esenta de vanilie, cogniacul se vor mixa impreuna intr-un bol inalt si larg la gura.

Painea toast se va trece prin aceasta compozitie obtinuta( se va inmuia bine pe ambele parti ) in prealabil, adaugata la prajit in untul incalzit cu uleiul, intr-o tigaie de teflon, pana se va rumeni pe ambele parti ( cca 4-5 minute ).

Pe o hartie absorbanta se vor scoate feliile de paine rumenite ( pentru a se elimina mai bine din surplusul de grasime ).

Pe o farfurie intinsa se va aseza: o felie de paine, unsa cu crema de la frigider intr-un strat generos, apoi rasa ciocolata neagra, adaugata urmatoarea felie de paine, ultimul strat fiind de crema si ciocolata rasa. 

Operatia se va repeta la fel cu restul de paine prajita ( pana se va sfarsi crema ).

Pe un platou intins, se vor aseza feliile de paine ( tiramisu obtinut) si dat la rece la frigider, servit la masa pe farfurii individuale decorate cu ciocolata neagra rasa alaturi de un cutit si o furculita, dupa o masa de pranz de duminica.

POFTA BUNA !!