Cum se face tocanita de cartofi scazuta
Cartofii curatati, spalati si taiati in cuburi mici se vor pune intr-un vas cu apa ( sa fie acoperiti, pentru a nu se innegri ) si lasati in asteptare, pana cand le va veni randul de a fi folositi.
Intr-o craticioara potrivita ca dimensiune, se va cali ceapa taiata marunt si ardeiul gras taiat in fasii grosier in putina apa si uleiul vegetal, cca 20-25 minute ( cat se va inmuia bine ceapa ),adaugandu-se din cand in cand apa calduta.
Cartofii pregatiti in prealabil se va adauga peste ceapa inmuiata impreuna cu frunza de dafin, boiaua de ardei dulce si restul de apa ( sa fie acoperiti, depasind nivelul cu doua degete deasupra), asezonat totul dupa gust cu sare si piper.
Tocanita de cartofi se va lasa sa fiarba la foc mediu, cca 30 minute, acoperita cratita cu un capac, pana ce va scadea.
Aceasta mancare dietetica, tocanita de cartofi, se va servi decorata cu verdeata tocata fin ( patrunjel proaspat si marar ), cu o salata verde si paine proaspata.
POFTA BUNA !!!