Toponita, mamaliga cu carnati si telemea

Toponita mamaliga cu carnati si telemea

Mod de preparare Toponita

Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius.

Se pune apa cu sare la fiert. Intre timp, taiem in  cubulete baconul si carnatii felii  si ii punem  la prajit intr-o tigaie incinsa in prealabil. Cand apa da in clocot, punem malaiul si amestecam, pana  mamaliga este fiarta bine. La final mamaliga trebuie sa iasa moale.

Dupa ce am  perpelit carnea,  o scoatem intr-un vas separat. . O sa  ungem tava in care vom pune la cuptor toponita si, totodata, o vom folosi si la compozitie.

Intr-o cratita punem pe fund hartie de copt pe care o ungem cu unt si punem un prim strat de mamaliga in tava, iar deasupra unul de carne fripta in tigaie. Inca un strat de mamaliga, unul de branza, putina untura, un strat de carne, unul de mamaliga, branza… Si tot asa, strat dupa strat, pana ce terminam ingredientele.

Ultimul strat am combinat mamaliga cu carnea.Deasupra  am pus oul batut si am  dat la cuptor cam 20-30 minute.

Se serveste fierbinte, cu smantana rece.

Pofta buna!