Tort de orez cu sunca si legume

Tort de orez

Cum se face tort de orez cu sunca si legume

Intr-o tigaie de teflon in care s-a incalzit uleiul se vor adauga legumele la calit : ceapa curatata si taiata marunt, morcovul curatat de coaja si taiat in cubulete mici, mazarea boabe proaspata sau congelata.

Totul se va cali pret de cca 1-2 minute, apoi adaugata apa ( 100 ml/1/2 cana ), sare si piper si lasat sa fiarba inabusit cu capac, cca 20 minute ( pana cand lichidul se va evapora ).

Intre timp orezul se va fierbe conform instructiunilor de pe pachet, apoi se va transfera intr-un bol adanc, lasat sa se raceasca putin,  adaugandu-se legumele calite, sunca/bacon taiat in cubulete, rosiile taiate in cubulete mici, parmezanul ras si ouale intregi, amestecandu-se totul usor cu o spatula ( pana se vor combina bine orezul cu legumele ).

In tava de tort detasabila se va face un pat din sunca proscitto ( se va imbraca marginile tavii si fundul acesteia ), apoi se va rasturna compozitia obtinuta, punandu-se bucati mici de unt deasupra ( pentru a se obtine un tort moale nu uscat ), data tava  in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25-30 minute ( pana va face o fata aurie, nu rumena sau uscata ).

Dupa coacere tortul de orez cu sunca si legume se va scoate din tava de tort detasabila, pus pe un blat la racit, apoi portionat si servit la masa alaturi de o salata de legume verzi sau gogosari la otet.

POFTA BUNA !!