Tort negresa, insiropat cu suc de portocale si caramel

Tort Negresa insiropat cu portocale si zahar caramelizat

Un tort fara mari pretentii dar, care va asigur ca o sa va surprinda atunci cand o sa il taiati si o sa il gustati. O bogatie de arome se amesteca in acest tort facut rapid, care se poate servi alaturi de o inghetata de vanilie sau o felie de portocala.

Ingrediente tort negresa, insiropat cu suc de portocale si caramel

Blat

200 g faina

200 g nuci

100 g unt

1/4 l lapte

4 oua

120 g zahar

30 g  cacao

20 ml rom

o lingurita de gem de portocale

o lingurita de portocale confiate taiate marunt

un varf lingurita de sare

o lingurita praf de copt

coaja de lamaie

Set 5 cutite si aparat de decojit fructe si legume

“Umplutura”

200 g ciocolata alba si neagra

100 g alune

Sirop

zeama de la 1 portocala

3 linguri de zahar

1 lingurita de apa

Ornat

zahar pudra

cacao, scortisoara