Greu de crezut ca poate sa fie cineva care sa nu iubeasca tortellini, adica acele paste facute cu ou si umplute, de obicei, cu branza.
De aceasta data va propunem un mod un pic inedit de a le consuma, intr-un sos gros de rosii – modul perfect de a te pune pe picioare dupa o zi friguroasa si grea. In plus, este una dintre cele mai rapide supe, fiind gata in mai putin de 20 de minute.
Ingrediente pentru supa de rosii cu tortellini
2 linguri de unt
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi tocati marunt
sare, piper, frunze de dafin
1 lingura otet balsamic
3 cani supa limpede de pui (vezi aici reteta)
1 cana suc de rosii
½ cana smantana
1 pachet tortellini
parmezan
frunze de busuioc proaspat tocate
Cum se face supa de rosii cu tortellini
Incepe prin a toca ceapa si usturoiul.
Este bine ca pentru acest fel de mancare sa folosesti o oala cu peretii grosi. Pune untul sa se topeasca in oala si apoi adauga ceapa si usturoiul. Lasa sa se caleasca la foc mic cateva minute.
Adauga sarea, piperul si otetul balsamic. Pune supa de pui (daca nu ai, adauga apa), sucul de rosii, smantana, foile de dafin, tortellini. Acestia ar trebui sa fie facuti in aproape 6 minute. Cel mai sigur este sa verifici pe pachet.
Se ia supa de pe aragaz. Se scot foile de dafin.
Se pune supa in castron. Se serveste cu busuioc proaspat presarat deasupra si cu parmezan ras.