Supă de pui la congelator


Multe reţete ar fi mult mai bune la gust dacă am avea o supă de pui pe care să o adăugăm. Însă ea trebuie pregătită în avans. Şi, pentru a ne salva mult timp, este bine să facem cantităţi mai mari de supă şi să le păstrăm la congelator.

Supa de pui rezista la congelator până la 6 luni de zile. Este bine să o congelăm chiar în cantitatea în care ştim că avem nevoie la un fel de mâncare. O idee este să o facem cuburi congelate şi pe acestea să le păstrăm într-o pungă. Sau să o punem în caserole, pentru a obţine cantităţi mai mari.

Pentru a face supă de pui nu ai nevoie de mare lucru – de o oală mare, de câţiva litri de apă şi de o găină, preferabil cu tot cu oase şi cu piele. Iese incomparabil mai bună la gust dacă foloseşti o găină de ţară. După ce a fiert puiul îl scoţi din oala şi îi dai alte întrebuinţări, cum ar fi să îl adaugi la o salată sau la o pizză. Pe măsură ce carnea fierbe trebuie să ai grijă să îndepărtezi spumă, astfel încât lichidul să rămână cât mai clar. Supa este gata în aproximativ o oră de fierbere la foc mic.

Dacă vrei să fie mai aproape de gustul unei supe atunci este o bună idee să adaugi legume în supa de pui. Foloseşte o cantitate mai mare de legume decât ai face în mod normal, întrucât acesta va fi un concentrat de supă, îi vei adăuga şi apă la gătit. Legumele se adăugă cam la jumătatea timpului de fierbere pentru carne, după ce ai îndepărtat cea mai mare parte a spumei.

Când este gata supa o strecori, o laşi să se răcească şi apoi o pui în recipiente şi la congelator. Dacă o ţii în frigider o poţi folosi fără probleme în următoarele 3, 4 zile.

În video de mai jos poţi vedea cât de simplu se face.

Ulterior acest concentrat de supă se foloseşte la pilaf, tocăniţă, supe, sosuri.

Sursa foto

, , ,