Trufe de ciocolata cu inima de cirese

Trufe de ciocolata date prin cacao, alune

Cum se fac trufe de ciocolata cu inima de cirese

Ciocolata rupta in bucati se va pune intr-un castron inalt in asteptare.

Separat intr-un ibric/craticioara  frisca vegetala si untul bucati se va incalzi la foc mediu cat se va aduce la punctul de  fierbere, apoi se va turna peste ciocolata din castron, amstecandu-se cu o spatula pana se va topi ( eventual se poate adauga in cuptorul cu microunde pentru o topire completa, cca 20 secunde ).

Alcoolul ( cognac/brandy/rom ) se va adauga in ciocolata topita, amestecandu-se cu spatula, apoi acoperit vasul cu o folie alimentara si dat la rece in frigider pentru cateva ore ( 4-5 ) sau peste noapte pana cand ciocolata va deveni ferma ( tare ), adica sa fie usor de prelucrat.

Dupa racire, ciocolata ferma ( intarita ) se va scoate de la rece din frigider, apoi cu mainile sau cu o lingurita se vor forma bilute sferici de marimea unei nuci ( cat pentru o muscatura ), in mijlocul carora se va pune cate o cireasa din compot/ dulceata/sirop.

Intr-un castron se va pune acoperitoarele pentru trufele de ciocolata: pulbere de cacao/nuca cocos/nuca macinata/ciocolata topita  prin care se vor tavali, apoi puse pe un platou si date iarasi la rece in frigider pana la momentul servirii ca si desert dupa masa.

Daca trufele nu se vor consuma toate odata, acestea se pot refrigera, congela ( scoase si lasate la temperatura camerei, apoi consumate ).

POFTA BUNA !!!